2009-06-22

Pecorino


Ser du att "sårsidan" på de lufttorkade skinkorna är täckta med fett?
Som jag förstått det så är det för att de hänger i 20gradig värme efter att de legat i salt, under hela sin lagringstid, alltså ofta 12-18 månader. Och då klarar de alltså även i rumstemperatur så länge "såret" är täckt med fett.

Denna butiken ligger intill Bolongas saluhall.

Den hade hur många sorters pecorino som helst, jag köpte en ganska torr smulig pecorino marzolino som var väldigt god, intressant i både smak och konsistens.

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Sofia said...

vad härligt det ser ut! bönorna är riktiga skönheter. jag kom nyss hem från en resa till Berlin och där fanns också mycket gott. Visst borde vi ha matnörd/matbloggarmiddag i Malmö. Själv har jag svårt att veta långt i förväg när jag kan och så är jag dåliga på att organisera sånt här. Men jag hoppas det blir av snart!

12:27 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka till startsidan



 

Totala antalet besökare sedan 2005-09-15:

Besökare denna månad:

Besökare denna vecka:

Besökare idag:

Besökare online:

Besökarstatistiken är en tjänst från Susnet.