Vatten, råg, vete, solros, linfrö, sirap, honung, salt och jäst
Jag har inte tillsatt socker, sirap eller honung in mina på säkert ett år, för att jag liksom vill gå ifrån det, det ska inte behövas söta bröd, har jag väl tänkt.
Men den senaste tiden har mina surdegar inte haft den kraft jag velat, och bröden får ingen syrlig smak alls, så jag bestämde mig för att "genväga" och smaksatte med honung och sirap.
Inte lika gott som surdeg, men väl gott, och de blev så härligt vackra.
Sen vill jag tipsa om ett bröd inte jag bakat, men som verkar spännande: 97. Ordentligt vetesurdegsbröd med lite råg.
Och en öl som jag tyckte var väldigt god, som Håkan Engström på Sydsvenskan beskrivit mycket bättre än vad jag är på att beskriva smaker. Saxo Bio heter den och kommer från Belgien.
Men den senaste tiden har mina surdegar inte haft den kraft jag velat, och bröden får ingen syrlig smak alls, så jag bestämde mig för att "genväga" och smaksatte med honung och sirap.
Inte lika gott som surdeg, men väl gott, och de blev så härligt vackra.
Sen vill jag tipsa om ett bröd inte jag bakat, men som verkar spännande: 97. Ordentligt vetesurdegsbröd med lite råg.
Och en öl som jag tyckte var väldigt god, som Håkan Engström på Sydsvenskan beskrivit mycket bättre än vad jag är på att beskriva smaker. Saxo Bio heter den och kommer från Belgien.
Etiketter: honung, linfrö, råg, salt och jäst, sirap, solros, Vatten, vete
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Tillbaka till startsidan