Rödbetssurdeg & bilder på lite bullar
Jag har köpt råsaftcentrifug som jag skrev innan.
Vissa juicer är inte lika goda som andra.
Rödbetsjuicen var intressant, men inget jag orkade dricka två deciliter av, så jag funderade på om man kan göra surdegstart av rårivet äpple kanske man kan göra det av färskpressad rödbetsjuice också.
Härligt färg blev det i alla fall.
Och visst funkade det, efter kanske fem dagar var degen bubblig och luktade syrligt (3 del vätska, 180g rågmjöl i en plastspann).
Jag bakar ganska lösa degar (här är det nog lika mycket rågsikt som vatten, eller möjligtvis 1,2 kg mjöl och en liter vatten), så jag år mjöla bakbordet ordentligt.
Apelsinjuice tycker jag faktiskt är godare att pressa själv, kul när man kommer över apelsiner för 5:-/kg.
Vissa juicer är inte lika goda som andra.
Rödbetsjuicen var intressant, men inget jag orkade dricka två deciliter av, så jag funderade på om man kan göra surdegstart av rårivet äpple kanske man kan göra det av färskpressad rödbetsjuice också.
Härligt färg blev det i alla fall.
Och visst funkade det, efter kanske fem dagar var degen bubblig och luktade syrligt (3 del vätska, 180g rågmjöl i en plastspann).
Jag bakar ganska lösa degar (här är det nog lika mycket rågsikt som vatten, eller möjligtvis 1,2 kg mjöl och en liter vatten), så jag år mjöla bakbordet ordentligt.
Apelsinjuice tycker jag faktiskt är godare att pressa själv, kul när man kommer över apelsiner för 5:-/kg.
Etiketter: bröd, råsaftcentrifug, rödbeta
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Tillbaka till startsidan