Pistou
I helgen var jag på inflyttningsfest.
En av gästerna hade med sig hembrygd öl, egenodlad klotbasilika, och egengjord pasta. Behöver jag säga att han var fransman? Därav rubriken, tydligen heter pesto pistou i Frankrike.
Annars har helgen varit bra, den ena bilden föreställer danskt rågbröd.
Etiketter: klotbasilika
4 Comments:
hur är det med pistou?
Den innehåller i alla fall inte parmesan, men hur är det ed pinjenötterna?
Soupe au pistou är fantastiskt!
Ser riktigt gott ut brödet. Må så gott Martin och ha en trevlig helg mvh Daniel
oh, det vet jag faktiskt inte, Philippe, fransmamnnen på festen hade gjort en korg med pinjenötter, parmesan och olivolja.
Men jag blev lite nyfiken på skillnaden och kollade i min bok "Anthony Bourdains franska kök", där har han basilika, vitlök, olivolja och parmesan, till just hans Soupe au pistou.
Måste testa att göra den någon gång.
Jag håller med Daniel min lagkamrat!
Mvh
Christoffer
Skicka en kommentar
<< Tillbaka till startsidan