2009-09-03

Möte med delikatessproducenter i Göteborg

Sitter på Stockholms centralen efetr en trevlig dag i Göteborg.
Genom jobbet fick jag förmånen att träffa en av de största grossisterna i Sverige på delikatesser olika leverantörer.
Har träffat de trevliga männen på Falbygdens ost, som kändes mycket mer passionerade över sin ost än vad jag fått intryck att Falbygden är, fast så verkade jag som jag träffade eldsjälarna som varit med företaget i trettio år.

Sen träffade jag men massa internationella producenter, de flesta kändes som demo-tanter (uttryck som de flesta som demostrerar varor i butiker får, de flesta är inte så engagerade tyvärr, även om det som är finns väldigt trevliga undantag), men så träffade jag en italienare som inte var som de andra. Han gör mina favoritparmaskinka, som jag rekomenderar till nästan alla kunder som vill ha en god lufttorkad skinka. Han stod helt ensam och tog sig tid att prata lite med mig. Fyra minuter senare fick jag hans visitkort och han sa att om jag planerar att komma ner till Parma igen (jag var där i juni i år) så var jag varmt välkommen till hans charkuteri. Sånt jag blir glad av.

Sist men inte min träffade jag en kille som jobbar på NK Saluhall som hade en härlig passion för ostar och en annan från Ovikens ost som jag några sorters ostar jag fastnat för. Kan dock inte riktigt sätta ord vad det är jag gillar med dem. Han berättade att Trio och Noma serverar hans ostar, och de det kanske säger en del.

Etiketter: , ,



 

Totala antalet besökare sedan 2005-09-15:

Besökare denna månad:

Besökare denna vecka:

Besökare idag:

Besökare online:

Besökarstatistiken är en tjänst från Susnet.